Családi nyaralás? – egy váratlan baleset vagy betegség ilyenkor jön a legrosszabbul

Az utasbiztosítás segítséget nyújt a külföldön fellépő váratlan helyzetekre, mint a betegség, baleset, poggyászkár vagy épp a törölt repülőjárat.

utasbiztositas

Melyik utasbiztosítást érdemes választani?

utasbiztositas

Utazás európai országba

Érdemes a magasabb költségtérítési limiteket tartalmazó termékekben gondolkozni, amelyek betegség és baleset esetén már akár 20 millió forintos fedezetet is kínálnak.

Utazás Európán kívüli országba

A magasabb egészségügyi költségekkel rendelkező országok (pl.: USA, Kanada) esetén a magasabb kategóriás biztosítást érdemes választani, hiszen ezekben az országokban egy kórházi kezelés akár milliókba is kerülhet.

Sportolási célú utazás

Az egyes biztosítók külön ajánlatot adhatnak síelés, búvárkodás, szörfözés vagy extrém sportok űzése esetén. Sok esetben lehet külön biztosítást kötni a sportfelszerelésekre is.

Utazás itthon

Hazai utazáshoz a baleset és életbiztosítások nyújthatnak segítséget.

Gyakran ismételt kérdések

Egyes biztosítások tartalmazhatnak assistance jellegű fedezeteket, mint a gépkocsival kapcsolatos segítségnyújtás.

Mutassa be utasbiztosítási kötvényét, és a biztosítótársaság assistance szolgálatának telefonszámát. A regisztrációt követően a biztosító fizetési garanciát is felajánl az egészségügyi intézmény felé, így nem kell ott helyben rendeznie a kiadásokat.

Utasbiztosítást az utazás időpontjáig kell megkötni. Az utólag kötött utasbiztosítás nem érvényes.

Ha életvitelszerűen él külföldön vagy külföldön dolgozik, akkor erre nem köthető utasbiztosítás.

A kettő nem ugyanazt a célt szolgálja. Az Európai egészségbiztosítási kártya kizárólag egészségügyi esetekre nyújt fedezetet.

Ezek általában alapszintű fedezetet nyújtanak, valamint nem terjednek ki a családtagokra. Ráadásul az ügyintézés is bonyolultabb lehet, hiszen a külföldi kórházakban sokkal egyszerűbb a kötvényt bemutatni, mint elmagyarázni, hogy a bankártyához tartozó biztosítás mit fedez.

Iroda

1203, Budapest, Szent Erzsébet tér 9.

Nyitvatartás:
Kedd – Szerda – Csütörtök: 09:00-12:00, 13:00-16:00

Elérhetőség

Social